رد کردن پیوندها

بررسی بازار نقره در ایران و جهان

نقره فلزی است که تاریخچه کهن دارد از گذشته های دور در سطح زمین استخراج می گردید و بسیار مورد علاقه بشر بوده است. نقره فلزی نرم،سفید رنگ،براق وجذاب است که دربین تمامی عناصر کمترین مقدار مقاومت ویژه الکتریکی و در بین تمامی فلزات بیشترین میزان رسانایی گرما را دارد. نقره در طبیعت به صورت خالص و به عنوان محصول جانبی از استخراج مس ،سرب و روی به دست می آید. همچنین به علت ظاهر، خواص و ویژگی های این فلز ،از آن در بخش های مختلف و با اهداف متعدد استفاده می کردند. همچنین با توجه به ارزش آن به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری دارای اهمیت ویژه‌ای است که در ادامه به آن می پردازیم.

نقره به عنوان یکی از فلزات گرانبها و ارزشمند، همواره گزینه‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران بوده است. سرمایه‌گذاری در نقره می‌تواند به عنوان یک روش مطمئن برای حفظ و افزایش ارزش دارایی‌ها در طول زمان در نظر گرفته شود. با توجه به شرایط اقتصادی موجود و نوسانات ارزی، توجه معامله‌گران به فلزات ارزشمندی همچون طلا و نقره قوت گرفته است.

 

عیار های مختلف نقره و کاربرد های آن

عیارهای۷۵۰،۸۵۰،۹۰۰،۹۲۵،۹۵۰،۹۹۹ ازجمله عیارهای مرسوم نقره هستندکه معروف ترین آن عیار۹۲۵که به آن نقره استرلینگ نیز می گویند نقره استرلینگ نقره استاندارد جواهرسازی است و بیشتر زیورآلات نقره با این آلیاژ تولید می‌شوند. و در ساخت جواهرات معمولا از آلیاژ۹۲.۵ درصد نقره و ۷.۵ درصد مس استفاده می کنند. نقره با عیار۹۹۹ نیز خالص ترین نقره است. که به دلیل نرم بودن زیاد قابلیت استفاده در زیور آلات را ندارد. در سال‌های اخیر بیشترین مصرف نقره به ترتیب در بخش صنعت (به ویژه صنایع الکترونیک برق ، آلیاژها ی لحیم کاری ودیگر صنایع)، ساخت جواهرات و لوازم تزئینی، تولید سکه و مدال، عکاسی و ساخت ظروف و لوازم غذاخوری بوده‌است. از دیگر کاربردهای نقره می‌توان به ساخت آینه و دوربین، به عنوان کاتالیزور فرایندهای شیمیایی، ملغمه پرکردن دندان و ساخت برخی سازهای موسیقی اشاره کرد.

درصنعت الکترونیک مهمترین قسمت که بخش زیادی از رشد تقاضای نقره طی سالیان گذشته را افزایش داده است فتوولتائیک Photovoltaics )   )یا فتوولتاوَری یا فتوولتایی به اختصار PV، فناوری تبدیل (انرژی) نور به الکتریسیته با استفاده از سلول های خورشیدی  ، بیشترین اثر بخشی را در رشد تقاضای این فلز بوده است .

نقره به دلیل رسانایی الکتریکی بالا نیز در سایر بخش ها مورد استفاده واقع میشود از جمله  دررایانه،تلفن همراه و خودرو وهرگونه سوئیچ های برقی مانند دکمه تلویزیون،ماکروویو و دیگر وسایل الکترونیکی .

هم چنین از کاربرد های دیگر  این فلز میتوان به  تراشه هایRFID(دستگاه شناسایی فرکانس رادیویی)که جایگزین بارکد درسوپر مارکت ها وفروشگاه ها شده است اشاره کرد.از این فلز درظروف تزئینی،آینه ها،فیلم های عکاسی، کاتالیزور های تولید کننده موادشیمیایی،مدال های نظامی – ورزشی،دندانپزشکی وباتری ها است.

از آن جایی که نقره خالص  بسیار نرم است وبرای ساخت زیور آلات مناسب نیست ازاین رو  برای افزایش مقاومت  به آن مس می افزایند ، و با افزودن مس نقره خالص تبدیل به نقره استرلینگ (عیار۹۲۵) می شود. (و البته لازم به ذکر است آلیاژ مسی که در نقره استرلینگ وجود دارد هیچ تاثیری در رنگ نقره ودرخشش آن نمی گذارد). نقره استرلینگ به دلیل استحکام بالاو وزن سبک پرطرف دارترین آلیاژ دربین صنعت گران جهان می باشد.

چرا طلا و نقره در زمان‌های عدم ثبات اقتصادی محبوب‌تر می‌شوند؟

در شرایط بی‌ثبات اقتصادی، طلا و نقره به عنوان دارایی‌های امن شناخته می‌شوند و ارزش آن‌ها در برابر تورم حفظ می‌شود. دلایل محبوبیت این فلزات در زمان‌های بحران اقتصادی عبارتند از:

کاهش ریسک: هر دو فلز به عنوان پناهگاه مالی در بحران‌ها شناخته می‌شوند.

ثبات ارزش: طلا و نقره به دلیل کمیاب بودن، ارزش خود را حفظ می‌کنند.

نقدشوندگی بالا: این دارایی‌ها به راحتی در بازارهای جهانی معامله می‌شوند.

برای سرمایه‌گذاری روی نقره روش های متعددی وجود دارد ، که به آن‌ها امکان خرید و حفظ این فلز گرانبها را می‌دهد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری در نقره اشاره می‌کنیم.

انواع روش های سرمایه گذاری نقره

انواع روش های سرمایه گذاری در نقره عبارتند از : خرید نقره فیزیکی، سرمایه‌گذاری در بورس نقره .

خرید نقره فیزیکی

خرید نقره فیزیکی ؛ یکی از محبوب‌ترین روش‌ها  و البته رایج ترین روش برای سرمایه‌گذاری در نقره است. افراد می توانند نقره را به شکلهای مختلف مانند سکه، شمش، ساچمه های ریز و… خریداری کنند. در انجام این نوع سرمایه‌گذاری، اطمینان در خرید از منابع معتبر و بازارهای رسمی بسیار مهم است. در این روش مالکیت کامل نقره با سرمایه‌گذار بوده است و  نقره را به طور مستقیم به دست می‌آورد. همچنین خرید صنایع دستی نقره که کمترین دستمزد ساخت را همیشه به خود داشته اند سرمایگذاری عاقلانه به نظر می آید اما خرید زیورآلات نقره از این قانون مستثنی هستند و به لحاظ سرمایه گذاری گزینه مناسبی نیستند.

سرمایه‌گذاری در بورس نقره

روش دیگری که می‌توان برای سرمایه‌گذاری در نقره استفاده کرد، خرید نقره از طریق بازار بورس است. در این روش افراد می‌توانند نقره را به صورت قراردادهای آتی یا از طریق معاملات مستقیم بورس خریداری کنند. قراردادهای آتی(  Futures ) بدین شکل می باشد که  به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که نقره را با پرداخت بخشی از قیمت آن در آینده و در تاریخ سر رسید ، تحویل بگیرند. این روش برای افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری در نقره با ریسک کمتر هستند، گزینه مناسبی است و همچنین امکان پیش‌خرید یا پیش‌فروش نقره را برای فعالین فراهم می‌کند. گواهی سپرده کالایی نقره، جدیدترین ورقه بهادار قابل معامله در بورس کالای ایران است که امکان سرمایه‌گذاری و معامله نقره را به ساده‌ترین شکل ممکن فراهم می‌کند. این اوراق که معادل یک گرم نقره استاندارد می‌باشد، برای اولین بار از روز سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در این بازار عرضه شد.

خرید گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالا نسبت به خرید فیزیکی مزایای بسیاری دارد. این روش علاوه بر سهولت و سرعت بالای معاملات، نقدشوندگی بیشتری را فراهم می‌کند. سرمایه‌گذاران می‌توانند به راحتی گواهی‌ها را بدون نیاز به نگهداری فیزیکی نقره خرید و فروش کنند. همچنین، گواهی سپرده نقره به دلیل شفافیت در معاملات و متمرکز بودن عرضه و تقاضا، امنیت و نظم بیشتری دارد. با آغاز معاملات نقره در بورس، این بازار فرصت مناسبی برای تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری می باشد.

در بازار بورس نیز در صورت داشتن کد بورسی میتوانید گواهی سپرده شمش نقره خرید کنید.  قیمت این گواهی نزدیک و گاهی کمتر از  قیمت نقره خام به صورت ساچمه و شمش است که  بستگی به حباب منفی یا مثبت قیمت نقره در بازار ایران دارد. بررسی روند معاملات در بورس نقره در  ۶ ماه گذشته نشان‌دهنده استقبال از معامله این فلز به‌عنوان یک دارایی امن بعد از طلا است.

برندهای معروف نقره ایرانی

گزینه‌های زیر از جمله برندهای معروف ایرانی در زمینه تولید جواهرات نقره هستند:

برند نقره ایرانی گوهربین؛

برند نقره ایرانی زمردی؛

برند نقره ایرانی اورو؛

برند نقره ایرانی کیا گالری؛

برند نقره ایرانی کیمیا؛

برند نقره ایرانی کشتی آرای؛

برند نقره ایرانی مظفریان؛

بازار نقره در جهان

در سال ۲۰۲۵ یکی از مباحث مهم و جذاب برای تحلیلگران اقتصادی و سرمایه گذاران بحث سرمایه گذاری در بازار نقره  است.

نقره به عنوان یک فلز گرانبها با کاربردهای وسیع در صنایع مختلف، علاوه بر ویژگی های فنی و کاربردی، به عنوان یک دارایی؛ سرمایه ای مهم نیز شناخته می شود.

در سال‌های اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، بشر توانسته است به معادن نقره در سطح جهان به ویژه کشورهای مکزیک و آمریکا دست پیدا کند. از این رو کاربردهای این فلز هم تا حد زیادی رونق گرفت و نقش این فلز در جامعه بیشتر شد . تا حدی که این فلز توانست نقش ویژه‌ای در اقتصاد جهانی ایفا کند و به عنوان یکی از پایه‌های اساسی در تجارت بین المللی شناخته شود. بعد از استعمار آمریکا، دسترسی به این فلز تا حد زیادی گسترش پیدا کرد. همچنین در اروپای جدید هم این فلز در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری بانک‌های بزرگ دنیا در بازار نقره به مکانیزم اصلی قیمت‌گذاری این فلز تبدیل شده و به بیانی دیگر این بانک‌ها هستند که مرکزیت و قیمت گذاری  بازار نقره را در دست گرفته اند. و البته  تاکید می شود که تمرکز سرمایه‌گذاران بزرگ در بازار نقره  نیز تاثیر زیادی بر روند قیمت نقره  دارد و این مهم نیست که وضعیت کوتاه‌مدت آن در تحلیل‌ها چطور ارزیابی می‌شود؛ اما در مقابل پیش‌بینی‌هایی که تحلیل‌های تکنیکال از وضعیت نقره در بلند مدت نشان می‌دهد، اهمیت بسیار زیادی دارد. حمایت سرمایه گذاران بزرگ از بازار نقره باعث حمایت جدی از بازار نقره شده است.

به طور کلی نقره مزیت جلب توجهی دارد. نخست اینکه می‌تواند سرمایه‌گذاران را از دایره سرمایه‌گذاری محدود به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ سوق دهد. همچنین قدرت آنها را در جریان رشد ارزش دلار و کاهش توان رقابت دیگر ارزها بالا ببرد. ضمن اینکه پیش‌بینی شده بانک‌های مرکزی می‌توانند با ذخیره کردن نقره و فروش آن در بازارها، شرایط فشار‌های تورمی را در برخی مواقع کم کنند. در همین زمان‌ها ممکن است تقاضا برای سرمایه‌گذاری‌ در نقره از سوی سرمایه‌گذاران کوچک‌تر زیاد شود.

مارکت کپ یا حجم بازار نقره در دنیا پنجمین بازار بزرگ جهان است و  این بازار بزرگ شامل معادن استخراج، مصارف در صنعت، مصارف آن در دنیا الکترونیک و مصرف آن در لوازم خانگی می باشد.

از چند سال گذشته تا به امروز بازار نقره رتبه ششم را در دنیا داشته است.  از سال گذشته تا امسال به رتبه پنجم در جهان صعود کرد یعنی با پشت سر گذاشتن شرکت گوگل که در رتبه پنجم بازار قرار داشت، به رتبه پنجم جهش کرد. بازار نقره امکان صعود  به رتبه سوم و یا حتی رتبه دوم بازار جهان را نیز دارد.

لازم به  ذکر است که در بازار های جهانی رتبه اول از آن بازار طلا است و در رتبه دوم و سوم شرکت های اپل و زیرمجموعه های آن و شرکت آرامکو عربستان و زیرمجموعه های آن قراردارند همچنین رتبه چهارم بازار نیز از آن شرکت مایکروسافت میباشد.

انتظار می رود با کاهش جنگ های بین کشور ها و قدرت های دنیا، همینطور با رشد و نمو تکنولوژی و صنعت، بازار جهانی نقره که مصرف آن در صنعت،تکنولوژی و ساخت ظروف دکوری نقره، آینه و شمعدان نقره و … بسیار چشم گیر است رشد کرده تا به رتبه های سوم یا حتی دوم جهان برسد.

رتبه بندی و حجم بازار نقره در جهان

یکی از راه های بررسی توانایی رشد بازار نقره نگاهی به گذشته آن بازار است و اینکه در گذشته های نه چندان دور این بازار چه اعدادی را لمس یا به اصطلاح تاچ کرده است، همان طور که در  نمودار زیر نمایش داده می شود ؛  با نگاه به  قیمت نقره در سال ۲۰۲۴ ، متوجه می شوید که این فلز ارزشمند یک سال پر از نوسان را پشت سر گذاشته است. در ابتدای سال، بازار کمی ناآرام بود و قیمت ها در حال کاهش بودند، اما به تدریج و با ورود به فصل های بعدی، نقره روند صعودی پیدا کرد و به سقف های قیمتی

قابل توجهی رسید. در نهایت، قیمت نقره در سال ۲۰۲۴ با یک ثبات نسبی رو به پایان است.

سرمایه گذاری در بازار نقره یک سرمایه گذاری بسیار مناسب و کم خطر می باشد. تحلیلگران بازار نیز به رشد قیمتی آن اشاره کرده و سرمایه گذاری در این بازار را مناسب اعلام می دارند.

نزدیک به یک‌دهه است که تولید معادن نقره در حال کاهش بوده است. در همین حال، تقاضا برای این فلز در سه‌سال متوالی از عرضه پیشی گرفته است و موسسه نقره (Silver Institute)  کمبود ناشی از عرضه را در سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی می‌کند. از مهم‌ترین دلایل رشد آن می‌توان به افزایش تقاضا در حوزه صنعتی به‌خصوص در بخش انرژی خورشیدی اشاره کرد.

تقریبا ۲۰ تا ۳۰‌درصد نقره جهان به صورت مستقیم از معادن اصلی به دست می‌آید و ۷۰ تا ۸۰‌درصد نقره استخراج‌شده در سطح جهان به عنوان محصول جانبی در کنار استخراج فلزات دیگر مانند مس، سرب و روی تولید می‌شود و به دست می‌آید.

فلز نقره به دلیل مصارف صنعتی و تجاری کاربرد زیادی دارد.از آنجا که نقره و طلا دو کالایی هستندکه به عنوان دارایی امن برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند، جریان‌های سرمایه‌گذاری که بین طلا و نقره همبستگی دارند  و البته می‌توان گفت عوامل موثر بر افزایش قیمت طلا، بر افزایش قیمت نقره نیز موثر است که با توجه به افزایش نرخ طلای جهانی به تبعیت از این افزایش نرخ طلا در یک سال گذشته شاهد رشد ۲۰ درصدی نرخ جهانی نقره نیز هستیم.

رونا اوکانل، یکی از تحلیلگران StoneX بیان کرده است  که  نقره در مقایسه با طلا نوسانات بیشتری را تجربه می‌کند و زمانی که طلا حرکت تعیین‌کننده‌ای انجام می‌دهد، دامنه نوسان نقره معمولا بین ۲.۰ تا ۲.۵برابر بیشتر از این فلز زرد است.

 

جهش در قیمت‌های آتی بازار Comex ایالات‌متحده به دلیل نگرانی از جنگ تجاری احتمالی ناشی از تعرفه‌های پیشنهادی واردات سبب شده است تا قرارداد نقره با  افزایش  قیمت همراه باشد. در هفته‌‌‌های اخیر، اختلاف قیمت‌های آتی طلای Comex و قیمت‌های نقدی لندن به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است، پریمیوم غیرمعمول بالا بین معاملات آتی CME و قیمت‌های نقدی لندن باعث نوسانات در بخشی از بازار شد و باعث جذب سرمایه زیادی به سهام نقره در انبارهای مورد تایید بازار COMEX شده است.و نکته حائر اهمیت تأثیر عظیمی است که تهدیدهای تعرفه‌ای رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ بر ذخایر نقره جهانی دارند.

مسئله تعرفه ها در ماه گذشته اختلال بزرگی در بازار فلزات گرانبها به وجود آورده است.  تهدید تعرفه‌های جهانی بر فلزات باعث شده است که معامله‌گران در سرتاسر جهان فلزات را از لندن و دیگر مراکز جهانی به ایالات متحده منتقل کنند.

این امر ممکن است به طور غیرمستقیم به کمبود موجودی در بزرگ‌ترین سیستم انبار فلزات نقره جهان در لندن منجر شود. همچنین این مسئله در حال حاضر بزرگ‌ترین داستان در بازارهای کامودیتی است. به نظر می‌رسد بازار نقره به طور کامل به سوی یک کمبود موجودی بالقوه در حال حرکت باشد.کمبود موجودی (stock-out) لحظه‌ای است که موجودی فلز از یک آستانه بحرانی پایین‌تر می‌رود، که ساختار بازار را به چالش می‌کشد.

بنابراین چالش اصلی این  است که تهدید تعرفه‌های جهانی باعث می‌شود فلزات از بزرگ‌ترین مرکز تجاری جهان به ایالات متحده منتقل شوند، که باعث کاهش ذخیره‌ی موجودی نقره ای شده که معامله‌گران هر روز برای معاملات خارج از بورس از آن استفاده می‌کنند. در رابطه با میزان ذخایر و موجودی نقره ، انجمن بازار فلزات گرانبهای لندن (LBMA) که نگهدارندگان فلز هستند، برخی از داده‌ها را به صورت ماهانه در مورد انبارهای خود منتشر می‌کنند.  البته ممکن است به طور مثال یک میلیارد انس در انبارهای لندن موجود باشد، اما طبق برآوردها ، تنها ۳۰۰ میلیون انس از آن واقعاً برای خرید آزاد در دسترس است.

بزرگ‌ترین کشورهای تولید کننده نقره

در این قسمت قصد داریم به بزرگترین تولید کنندگان جهان و معروف ترین برند ها اشاره کنیم.

ازآنجایی‌که اکثر کشورها از فلز نقره برای ضرب سکه استفاده می‌کنند، استخراج و تولید آن اهمیت ویژه‌ای دارد. در حال حاضر کشورهای متعددی تولیدکنندگان نقره هستند. از جمله رایج‌ترین و بزرگ‌ترین کشورهای تولید کننده نقره‌ عبارتند از:

چین

چین جزء بزرگ‌ترین‌ تولیدکنندگان نقره به حساب می‌آید. جالب است بدانید که حدود ۹۵ درصد از تولید نقره در این کشور به‌عنوان محصول فرعی از استخراج فلزات دیگر به دست می‌آید. فلزاتی مانند طلا، مس، نیکل، قلع، سرب، تنگستن و روی نقش اساسی در تولید نقره چین دارند.

در سال ۲۰۱۳، چین توانست ۱۱۸ میلیون اونس نقره تولید کند که این میزان در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۱۳.۱ میلیون اونس بود. افزایش تدریجی تولید نقره در چین، علاوه بر تقاضای داخلی، نشان‌دهندۀ نقش کلیدی این کشور در بازار جهانی نقره است. تولید نقره به‌عنوان محصول جانبی، بازتاب‌دهندۀ صنعت گسترده استخراج فلزات کشور چین بوده و آن را به یکی از قطب‌های اصلی این حوزه تبدیل کرده است.

استرالیا

در سال ۱۸۸۳ میلادی، اولین مخازن نقره در منطقه بروکن هیل استرالیا کشف شد. این منطقه که امروزه به یکی از معادن بزرگ نقره، سرب و روی در استرالیا تبدیل شده، نقش بسزایی در توسعه صنعت استخراج فلزات این کشور دارد.

استرالیا به عنوان یک کشور تولید کننده نقره، در سال ۲۰۱۳ موفق به تولید ۵۹.۲ میلیون اونس نقره شد که این رقم نسبت به تولید ۵۵.۵ میلیون اونس در سال ۲۰۱۲ افزایش مطلوبی داشت. معدن بروکن هیل همچنان به‌عنوان یکی از منابع اصلی نقره، روی و سرب در جهان است و جایگاه استرالیا را به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نقره در دنیا تثبیت می‌کند.

آرژانتین

نام آرژانتین از واژه لاتین «آرژانتم» به معنای نقره گرفته شده و نشان‌دهندۀ اهمیت تاریخی فلز نقره در این کشور است. آرژانتین در طی چند دهۀ اخیر با انجام فعالیت‌های گستردۀ معدن‌کاوی، توانسته جایگاه مهمی در استخراج نقره کسب کند.

در سال ۲۰۱۳، این کشور موفق به استخراج ۲۴.۷ میلیون اونس نقره شد که کمی بالاتر از میزان ۲۴.۳ میلیون اونس در سال ۲۰۱۲ بود. معادن غنی آرژانتین نقشی کلیدی در توسعۀ صنعت نقره و تبدیل آن به یکی از تولیدکنندگان بزرگ نقره ایفا می‌کنند. استخراج نقره و بهره‌برداری از منابع معدنی همچنان بخش مهمی از اقتصاد این کشور است.

آمریکا

آمریکا نیز یک کشور تولید کننده نقره است. در این کشور استخراج نقره به طور عمده از سه معدن بزرگ انجام می‌شود که به‌صورت مشترک سهم مطلوبی در تولید این فلز گران‌بها دارند. ایالت‌های آلاسکا و نوادا به‌عنوان تولیدکنندگان برتر نقره در این کشور شناخته شده و نقش مهمی در صنعت نقره آمریکا ایفا می‌کنند. آمریکا همچنین به‌عنوان یکی از کشورهای مهم در زمینه استخراج نقره در جهان است.

شیلی

یکی از بزرگ‌ترین معادن نقره  جهان در شیلی، معدن اسکوندیدا است که شرکت بی‌اچ‌پی بیلیتون آن را مدیریت می‌کند. البته ۳۰ درصد از سهام این معدن، به شرکت ریوتینتو تعلق دارد. شیلی علاوه بر اینکه یکی از تولیدکنندگان بزرگ مس در جهان است، در زمینۀ استخراج نقره نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. معادن شیلی، به‌ویژه اسکوندیدا، نقشی کلیدی در جایگاه این کشور به‌عنوان یک تولیدکننده نقره و یکی از صادرکنندگان مهم این فلز ایفا می‌کنند. شیلی یک کشور تولید کننده نقره است که سالانه  ۳۹ میلیون انس نقره تولید می‌کند.

بولیوی

بولیوی یکی از کشورهایی است که سابقه‌ای طولانی در استخراج نقره دارد و این فعالیت به دوران استعمار برمی‌گردد. این کشور دارای معادن زیرزمینی مهمی از جمله سن ویسنته و پان امریکن سیلور است که سهم بزرگی در تولید نقره دارند. معادن غنی بولیوی همچنان یکی از منابع اصلی اقتصاد این کشورند.

لهستان

یکی از کشورهای فعال در حوزه تولید نقره، لهستان است. در سال‌های اخیر تولید نقره در لهستان نسبتاً کاهش‌یافته است. شرکت KGHM Polska Miedz به‌عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ فعال در لهستان، علاوه بر استخراج نقره، در زمینه تولید فلزاتی مانند مس و روی نیز فعالیت می‌کند. کاهش تولید نقره در لهستان نشان‌دهنده تغییرات در بهره‌برداری از معادن این کشور در سال‌های اخیر است.

پرو

کشور پرو یکی از قطب‌های اصلی تولید نقره در جهان بوده و میزبان برخی از معادن بزرگ نقره دنیا مانند پایانکاتا، هوآرون و موروکوچا است. این کشور همچنین محل فعالیت دومین شرکت بزرگ تولید نقره در جهان، یعنی پان امریکن سیلور بوده و شرکت‌های بزرگی مانند بیر کریک ماینینگ و فورچونا سیلور ماینز نیز در زمینه استخراج نقره در این کشور فعالیت دارند.

روسیه

روسیه نیز مانند چین بخش عمده‌ای از نقره خود را از معادن فلزات دیگر به دست می‌آورد. یکی از شرکت‌های برجسته در این زمینه، نوریلسک نیکل است که به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نقره در روسیه معروف است. این شرکت علاوه بر نقره، در تولید فلزات ارزشمند دیگری نظیر نیکل، پالادیم، پلاتین و مس نیز فعالیت داشته و یکی از تولیدکننده‌های بزرگ نیکل و پالادیم به شمار می‌رود.

مکزیک

مکزیک یکی از پیش‌گامان استخراج نقره بوده و فعالیت‌های معدنی آن به بیش از ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد. استخراج نقره در این کشور از اواخر قرن شانزدهم آغاز شد و تا پایان دهه ۱۸۷۰ ادامه یافت. مکزیک به‌عنوان صادرکننده بزرگ نقره در جهان، ۷۱ درصد از نقره معادن خود را صادر می‌کند.

هند

تولید نقره در هند در مقایسه با سایر کشورهای پیشرو کمتر است. در کشور هند، استخراج نقره از معادن ایالت‌هایی مانند راجستان و گجرات انجام شده و این معادن علاوه بر نقره مس و روی نیز دارند. البته این کشور با استفاده از تکنولوژی‌های نوین در فرایند استخراج سعی در افزایش ظرفیت‌های تولید نقره دارد. نقره در هند برای صنایع جواهرسازی و سکه‌سازی کاربردی است. علاوه بر استخراج، بخش ویژه‌ای از نقره موردنیاز هند، از طریق واردات تأمین می‌شود. هند همچنان به‌عنوان یک مرکز مهم برای استفاده از نقره در تولیدات صنعتی است.

قزاقستان

قزاقستان به‌عنوان یک تولیدکننده نقره، بیشتر تولیدات خود را از معادن مس و روی استخراج می‌کند. معدن‌های بزرگ قزاقستان در مناطقی مانند زیزاک قرار دارند. باتوجه‌به ذخایر غنی این کشور، تولید نقره در قزاقستان به طور مستمر در حال افزایش است. نقره استخراج‌شده بیشتر در صنایع جواهرسازی و برای تولید سایر محصولات فلزی به کار می‌رود. قزاقستان در سطح بین‌المللی نیز به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان نقره شناخته شده است.

موراکو

مراکش یکی از کشورهای تولیدکننده نقره در شمال آفریقا است که استخراج نقره در آن از معادن قدیمی به‌ویژه در مناطق کوهستانی ادامه دارد. این کشور بیشتر نقره خود را از معادن نقره در مناطق جنوب شرقی به دست می‌آورد. مراکش از زمان‌های قدیم با استخراج نقره شناخته شده و محصولات این فلز در صنایع مختلف، از جمله جواهرسازی و ساخت اشیای هنری، کاربرد دارد. اگرچه تولید نقره مراکش به اندازه برخی از کشورهای بزرگ تولیدکننده نقره نیست، اما این کشور همچنان نقش مهمی در تأمین نقره منطقه ایفا می‌کند. بسیاری از معادن نقره در مراکش به طور پیوسته در حال بهره‌برداری‌اند.

 

معروف ترین برندهای  نقره کدام اند؟

اگر به سرمایه‌گذاری روی نقره علاقه‌مندید، شناخت برندهای معروف نقره برایتان ضروری است. گزینه‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، برخی از برندهای محبوب نقره در سراسر جهان به شمار می‌روند.

 Engelhard Silver Bars

برند Engelhard یکی از برندهای معتبر و قدیمی تولید نقره در جهان است. این برند بیش از یک قرن قدمت داشته و شمش‌های نقره آن برای سرمایه‌گذاران و کلکسیونرها ارزش زیادی دارد. آخرین میله‌های نقره این برند در سال ۱۹۸۰ ضرب شدند. قیمت میله‌های Engelhard بیشتر از شمش‌های نقره معمولی است. شمش‌های نقره Engelhard به‌خاطر کیفیت بالا و دقت در تولید شناخته شده‌اند. این برند همچنان در بازار نقره معتبر بوده و برای بسیاری از سرمایه‌گذاران یک انتخاب مطمئن است.

Trident silver Bars

برند Trident Silver Bars یکی از تولیدکنندگان معتبر نقره است که به‌صورت خصوصی فعالیت می‌کند. این برند با تکیه بر دقت بالا و کیفیت فوق‌العاده در تولید شمش‌های نقره و جواهرات، توانسته جایگاهی برجسته‌ای در صنعت نقره پیدا کند. طرح‌های منحصربه‌فرد این برند با نمادهای خاص به روی محصولات قابل تشخیص است.

Trident Silver Bars با توجه به دقت و کیفیت بالای تولید، به یکی از برندهای محبوب میان سرمایه‌گذاران و کلکسیونرها تبدیل شده است. این برند نه تنها در تولید شمش‌های نقره بلکه در طراحی جواهرات خاص نیز فعالیت دارد. از ویژگی‌های بارز محصولات Trident، استفاده از فناوری‌های پیشرفته در فرآیند تولید بوده و موجب حفظ استانداردهای بالای این برند در بازار جهانی شده است.

pamp sulss

PAMP Suisse یکی از برندهای معتبر سوئیسی در تولید شمش‌های نقره و فلزات گران‌بها است. این برند از سال ۱۹۷۷ به‌عنوان پیش‌گام در تولید محصولات با دقت بالا و طراحی‌های زیبا فعالیت خود را شروع کرد. PAMP برای کیفیت و خلوص دقیق محصولاتش شهرت دارد و در بازارهای جهانی مورداعتماد است. طراحی‌های خاص و نمادهای منحصربه‌فرد این برند، محصولاتش را از دیگر برندها متمایز می‌کند. همچنین، PAMP در تولید شمش‌های طلا، پلاتین و پالادیوم نیز فعالیت دارد.

 Royal Canadian mint

Royal Canadian Mint یک برند برجسته کانادایی است که در زمینه تولید نقره و فلزات گران‌بها فعالیت می‌کند. این شرکت از سال ۱۹۰۸ در تولید شمش‌ها، سکه‌های جمع‌آوری و محصولات نقره‌ای با کیفیت بالا شناخته شده است. محصولات Royal Canadian Mint به‌خاطر دقت بالا، طراحی‌های خاص و ویژگی‌های امنیتی بی‌نظیر موردتوجه قرار دارند. این برند در تولید شمش‌های نقره با وزن‌های مختلف نیز تخصص و محبوبیت جهانی دارد. Royal Canadian Mint نماد پیشرفت و ابتکار در صنعت نقره و فلزات گران‌بها است.

نتیجه گیری:

نقره یکی از فلزات گرانبها، علاوه بر نقش در تاریخ و فرهنگ های مختلف، در بازارهای مالی اهمیت داشته و قیمت آن تحت تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی مختلف است. تغییرات مداوم قیمت آن نیازمند تحلیل دقیق و مستمر است. قیمت نقره مانند سایر دارایی ها به علت افزایش تقاضا بیشتر از ارزش ذاتی آن معامله می شود. طی ۴ سال گذشته میانگین حباب نقره حدود ۳ درصد بوده که در یک سال گذشته نیز حباب آن در همین حدود بوده است. JP Morgan پیش بینی میکند قیمت نقره در انتهای سال ۲۰۲۵ به ۳۸ دلار در هر انس افزایش می یابد. هانسن رئیس استراتژی کالا در Saxo Bank میگوید به دلیل کاربرد دوگانه نقره در سرمایه گذاری و صنعت میتواند نسبت به طلا عملکرد بهتری از نقره داشت. همچنین او پیش بینی میکند با کاهش نسبت طلا به نقره و رسیدن به عدد ۷۵ نقره به ۴۰ دلار در هر اونس می رسد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها